piątek, 7 kwietnia 2017

Łosoś pod pierzynką z sera korycińskiego z czarnuszką, suszonych pomidorów i koperku



Łosoś pod pierzynką z sera korycińskiego z czarnuszką, moich ulubionych suszonych pomidorów i świeży koperek. Powiem Wam, że wyszło bardzo smacznie. Nadrobiłam moje zaległości jeżeli chodzi o ryby. Lubię, wszyscy lubimy, a można z nich wyczarować pyszne danie :-). Łosoś niestety jest teraz bardzo drogą rybą i kupuję go od czasu do czasu, bo moje dziecko za nim przepada. Resztę zje, ale musi przy tym trochę po marudzić :-). Jako dodatek kasza quinoa, mix sałat i czerwona papryka :-). Miłego dzionka :-)


Składniki na 3 porcje:




1. Łososia myjemy, oprószamy z obu stron solą i pieprzem, dzielimy na 3 porcje.
2. Ser kroimy w kostkę, tak samo pomidory. Koperek myjemy, siekamy. Na desce wszystkie składniki mieszamy ze sobą (pomidory są w oleju i ładnie nam się po zmieszaniu wszystko połączy).
3. Łososia przekładamy do naczynia żaroodpornego (na spód dajemy troszkę oleju). Na wierzch nakładamy naszą mieszankę.


4. Piekarnik nagrzewamy do 200 stopni, wkładamy łososia i smażymy około 15 minut. Podajemy z ulubionymi dodatkami :-). Smacznego :-)





13 komentarzy:

  1. mniam, wspaniały przepis:)

    OdpowiedzUsuń
  2. Niezwykle apetycznie wygląda ten łosoś :) Bardzo smakowita propozycja :)

    OdpowiedzUsuń
  3. Wspaniały pomysł na pyszne danie :-)

    OdpowiedzUsuń
  4. Jeśli z łososiem to musiało być apetycznie... nie ma innego wyjścia :-)

    OdpowiedzUsuń
  5. Świetna propozycja, kojarzy się smacznie a wygląda apetycznie.

    OdpowiedzUsuń
  6. Twoje danie wygląda mega smacznie :)

    OdpowiedzUsuń
  7. Uwielbiam łososia:) Twój prezentuje się fantastycznie:) Pięknie i zdrowo

    OdpowiedzUsuń
  8. Ciekawie wygląda i ciekawa jestem smaku :)

    OdpowiedzUsuń
  9. uwielbiam łososia ale trochę mi się znudzuł, muszę wypróbować Twój przepis bo wygląda bardzo apetycznie :)

    OdpowiedzUsuń

Dziękuję za odwiedziny, jest mi bardzo miło :)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...