poniedziałek, 1 maja 2017

Ciasto francuskie ze szparagami, papryką, cukinią, kukurydzą i mozzarellą



Jak tam wypoczywacie ?? My w domu, dziś w Rzeszowie wieje, zimno, ale pojawia się słoneczko. Może w końcu zrobi się ciepło :-). U mnie dziś szybka propozycja na obiad/kolację. Ciasto francuskie zapieczone ze szparagami, czerwoną papryką, cukinią, kukurydzą i startą mozzarellą. Nam smakowało bardzo :-). Miłego dzionka Wam życzę :-)

Składniki:

  • 1 opakowanie ciasta francuskiego
  • 10 szparagów
  • 1 czerwona papryka
  • 1/2 cukinii
  • kukurydza
  • starta mozzarella


1. Szparagi podgotowałam w osolonej wodzie jakieś 10 minut. Wyjęłam z wody, przecięłam na pół. Cukinię pokroiłam w plasterki, paprykę wzdłuż w piórka.
2. Piekarnik nagrzewamy do 200 stopni (funkcja góra - dół), na blaszkę wykładamy papier do pieczenia, na papier rozkładamy ciasto. nacinamy z obu stron. Na środek układamy cukinię, potem paprykę, szparagi, kukurydzę i mozzarellę. Zawijamy ciasto.
3. Pieczemy około 20 - 25 minut. Ciasto musi nam się ładnie zarumienić. Możemy podać z sosem czosnkowym :-). Smacznego :-)





6 komentarzy:

  1. Takie propozycje bardzo lubię :) Pysznie, szybko i bardzo smacznie :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Pyszny pomysł na ciasto francuskie:)

    OdpowiedzUsuń
  3. Bardzo smakowicie wygląda i do tego łatwe do przygotowania :)

    OdpowiedzUsuń
  4. Ależ kolorowo. Trzeba koniecznie zrobić w sezonie na szparagi:)

    OdpowiedzUsuń

Dziękuję za odwiedziny, jest mi bardzo miło :)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...